Een autoverzekering afsluiten in drie stappen

autoverzekering afsluiten

Heb jij je eerste auto gekocht? Wat een leuk nieuws! Een auto kopen is een mijlpaal in elk mensenleven. Wanneer je echter een auto koopt dan is het tijd voor een autoverzekering afsluiten. Dat kan simpel zijn, maar ook ingewikkeld. Het is namelijk wel belangrijk dat je echt even goed uitzoekt welke verzekering het beste bij jou past. Dat doe je met een aantal stappen.

Bepaal je premie

Ja, dat is dus waar het begint. Bepaal hoe hoog de premie kan zijn. Je budget bepaalt natuurlijk direct waar jij je voor kunt verzekeren en waarvoor niet. Het is dan ook niet gek om daar vooraf over na te denken. Je kunt niet kopen wat je niet kunt betalen. Op basis daarvan kun je vervolgens ook naar de dekking gaan kijken want ook daarin is veel variatie mogelijk.

Hoeveel dekking wil je?

Een WA voor jou en je auto is verplicht wanneer je in Nederland de weg op wil. Die basisverzekering moet je dus sowieso afsluiten. Wil je echter meer dan dat, dan denk je al gauw aan allrisk. Daarin ben je gedekt voor schade die jij anderen aandoet en ook schade die anderen jou aandoen. Wanneer je dit kunt betalen, is het een goede optie. Vooral als je veel in de auto zit want dan loop je simpelweg meer risico. 

autoverzekering afsluiten

Andere factoren bepalen die belangrijk zijn

Je kunt verder natuurlijk altijd kritisch kijken naar wat je nog meer belangrijk vindt. Wil jij graag een digitale klantenservice omdat je dit nu eenmaal handiger vindt? Of vind je het fijn om declaraties via een app in te kunnen dienen? Kijk naar de extra’s die een bedrijf biedt.